Johannis Meijer | schilderijen

Johannis Meijer (1976) tekende als kind al veel. Toch besloot hij pas in 2012 na een bezoek aan een open atelier, een avondopleiding te beginnen aan de Kunstacademie Haarlem. Onder het After Nature motto “Ga schilderen, schilder veel en schilder wat je ziet” begon hij aan het schilderen naar waarneming.

Naast zijn opdrachten voor de kunstacademie ging hij er veel op uit om te schilderen in de natuur onder de leiding van After Nature boegbeeld Ernst Voss. Na een bezoek aan een tentoonstelling van de werken van Raoul Dufy ging er een nieuwe wereld voor hem open. De speelse lijnen, naïeve vormen en felle kleuren raakten hem diep. Johannis vond het spontane van het tekenen als kind weer terug.

Jaarlijks bezoekt Johannis Parijs om er de stad te tekenen en te schilderen. Een collega kunstenaar (en goede vriend) bezoekt ieder jaar Zwitserland om er foto’s te maken en inspiratie op te doen. In 2017 besloot Johannis om ook Zwitserse landschappen te gaan schilderen, gebaseerd op de foto’s van zijn goede vriend. Dit resulteerde in een serie schilderijen en tekeningen uit Parijs en Zwitserland. De werken in deze serie genaamd ‘Van Parijs tot Davos’ zijn kleurrijk en expressionistisch van aard. Johannis brengt hiermee naar eigen zeggen een ode aan de Franse fauvisten en de Duits/Zwitserse leden van Die Brücke.

Exposities met Johannis Meijer