Kinga Wieczorek 24 & 25 juni 2017

Kinga Wieczorek (25 juli 1988 Nowy Tomyśl Polen) is opgegroeid in Zbąszyń. Van kinds af aan had ze veel interesse in de kunst. In de loop van basisschool ontdekte zij haar hobby en begon met schilderen. Haar tante, de bekende Poolse kunstenares Barbara Wroniszewska-Wójcik, was haar inspiratiebron. Naast dat zij de jongste actrice in de poëtische theatergroep ‘Kazamaty’ was, had zij in de jaren ‘90 een eigen tekenrubriek in het lokale tijdschrift ‘Glos Zbaszynia’ in Zbąszyń (Polen).

Kinga Wieczorek - uien - Kinga Wieczorek - Zaansgroen

In haar middelbare schoolperiode heeft zij aan veel competities deelgenomen. Zij werd beloond met onderscheidingen van de nationale (Poolse) kunstcompetitie, de nationale (Poolse) literaire competitie onder patronaat van president Aleksander Kwasniewski en de 3e prijs in de provinciale poëtische competitie. Kinga deed mee aan ‘plein air’ schilderen bij de bekende Dariusz Miliński in Plawna (Polen). Daarnaast heeft zij onder begeleiding van kunstenaar Zbigniew Roszkowki sculpturen gemaakt (de engelen van hout). Dit gebeurde in Polen, Frankrijk, Australië, Israël, Spanje en de Verenigde Staten. Samen met Zbiegniew Roszkowski heeft ze gewerkt aan de creatie van ‘minigolfscenerie’ (in opdracht van het Zweedse ‘Scandynavian Mini Golf’). Tijdens de opleiding aan de hogere Artschool ZSP in Zielona Góra, heeft zij deelgenomen aan twee groepstentoonstellingen (2005 en 2006) in Zielona Góra (Polen). In 2006 had ze haar eerste solo-expositie in Zbąszyń. In 2008 behaalde Kinga haar diploma. Ze haalde een graad in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis en sloot af met een diploma met de hoogste cijfers. In 2016 is haar werk gebruikt voor de Poolse film “Sztuka kochania” (“The Art of Love”).

Kinga woont in Zaandam waar zij haar schilderwerk voorzet. Zij wordt geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het landschap. Kinga Wieczorek maakt gebruik van verschillende technieken.

Kinga Wieczorek exposeert zaterdag 24 & zondag 25 juni van 13.00 tot 17.00 uur met nieuw werk in Zaansgroen.