De Onafhankelijken A’dam •NU – 12|13|JUN|2021

Deze wereld, met zoveel te beleven-moet je doen-(opgewonden storten we ons naar de deadline) tot iemand NU roept tijd om te voelen. Een expositie met Roland Broekhuis, Gerda van Boxmeer, Vera Jongejan, Beatrice van der Meer en Berty Sieverding

Vera Jongejan toont met linosneden een paar aspecten van dit NU.

Gerda van Bockxmeer is gefascineerd door het noordelijk landschap. De helderheid van het licht, de kleuren en de beweging in lucht en water. De beweging in het water ziet ze terug in de vorm van het wier dat ze verzamelt langs de vloedlijn. Met die vormen gaat ze aan het werk: in hout, papier en plexiglas.

Liesbeth Sevenhuijsen maakt een keuze uit een serie portretten waar ze aan werkt. Het zijn portretten in conté en houtskool, van belangrijke en bijzondere vrouwen uit verleden en heden. Ze kiest vrouwen uit die ze persoonlijk belangrijk vind en voor wie ze sympathie heeft.

Deze gezellige galerie leent zich om eens wat kleine kunstwerken te exposeren. Klein werk waarin Roland Broekhuis op zoek is naar structuren voor zijn grotere schilderen. Dit werk maakt dus een wezenlijk onderdeel uit van het proces van zijn favoriete thema Energy en Materie.

Berty Sieverding werkt op dit moment veel met druktechnieken. Dat gecombineerd met porselein en/of klei is elke keer weer een wonderlijk avontuur. Het kan zijn in beeld, maar ook in tekst, met humor of met poëzie, van hier en daar, en nu en…..

De expositie •NU van de Onafhankelijken is van zaterdag 12 juni en zondag 13 juni van 12.00 tot 17.00 uur – vrij entree