De Onafhankelijken A’dam •NU – 12|13|JUN|2021

Deze wereld, met zoveel te beleven-moet je doen-(opgewonden storten we ons naar de deadline) tot iemand NU roept tijd om te voelen. Een expositie met Roland Broekhuis, Gerda van Boxmeer, Vera Jongejan, Beatrice van der Meer en Berty Sieverding

Vera Jongejan toont met linosneden een paar aspecten van dit NU.

Het gaat bij Beatrice van der Meer om de abstractie. Die uit ze in licht, kleur, vorm en ritme. Je zou het geometrisch abstract kunnen noemen. Daarbij maakt ze vaak gebruik van doorschijnend en gekleurd plexiglas. Hier valt het licht heel mooi door.

Gerda van Bockxmeer is gefascineerd door het noordelijk landschap. De helderheid van het licht, de kleuren en de beweging in lucht en water. De beweging in het water ziet ze terug in de vorm van het wier dat ze verzamelt langs de vloedlijn. Met die vormen gaat ze aan het werk: in hout, papier en plexiglas.

Deze gezellige galerie leent zich om eens wat kleine kunstwerken te exposeren. Klein werk waarin Roland Broekhuis op zoek is naar structuren voor zijn grotere schilderen. Dit werk maakt dus een wezenlijk onderdeel uit van het proces van zijn favoriete thema Energy en Materie.

Berty Sieverding werkt op dit moment veel met druktechnieken. Dat gecombineerd met porselein en/of klei is elke keer weer een wonderlijk avontuur. Het kan zijn in beeld, maar ook in tekst, met humor of met poëzie, van hier en daar, en nu en…..

De expositie •NU van de Onafhankelijken is van zaterdag 13 juni en zondag 14 juni van 12.00 tot 17.00 uur – vrij entree