Barbara Wroniszewska-Wójcik – 17 & 18 maart 2018

Barbara Wroniszewska (1956 Woiwodschap Groot-Polen) woont en werkt als kunstenaar in Krakau en leidde enkele jaren een atelier voor kunstschilders. Ze heeft vele individuele en gezamenlijke exposities op haar naam staan. Haar laatste tentoonstelling is ZAPIS, die in 2018 te zien zal zijn in kunstgalerie CENTRUM NCK in Krakau. Haar werken bevinden zich in verschillende verzamelingen, zowel in Polen als over de grens. Sinds 2016 maakt zij deel uit van de Bond van Poolse Beeldende Kunstenaars. Gedurende enkele jaren vervulde zij de functie van voorzitter van de cultuurvereniging FOKUS en werkte ze samen met de internationale onderneming NORDAN op het gebied van artistieke projecten. Als schilder werkte ze mee aan de scenografie van de Amerikaanse film Muzyka, Wojna i Milość. Zelf is ze auteur van het scenario van Biale Wiedźmy.

Barbara Wroniszewska-Wójcik Barbara Wroniszewska-Wójcik

Voor haar artistieke periode studeerde Barbara telewerk. Ze was adjunct bij de Poolse Spoorwegen PKP, telefoniste en zelfstandig ondernemer. Ze nam deel aan twee programma’s bij de nationale omroep TVP: Rower Błazeja en Teatr jak życie. Ook was ze hoofdredacteur van een lokaal tijdschrift.

Barbara Wroniszewska-Wójcik

Barbara Wroniszewska-Wójcik exposeert samen met Grzegorz Skawinski op zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018 in Zaansgroen.