Truus Diemeer, Gerco Mulder en Coby Mulder – 24 & 25 maart 2018

coby mulder krommenie

Truus Diemeer, woonachtig in Krommenie, noemt zichzelf beeldbouwer. Zij bouwt haar mensfiguren langzaam uit klei op. Coby Mulder, eveneens uit Krommenie is keramiste. Bij beiden wordt zo nu en dan ander materiaal dan klei aan het werk toegevoegd. In Coby’s werk heeft erosie en vergankelijkheid altijd een rol gespeeld. Daarbij is de kust een belangrijke inspiratiebron. Water, wind en tijd lijken hun invloed te hebben nagelaten, zowel op de gedraaide als op de handgevormde objecten. Hierdoor lijken vorm en huid mede te zijn gevormd. Toch speelt ook de mens en de gezochte geborgenheid een rol. Tijdens het kleien lijken de werkstukken als vanzelf te ontstaan. Bij het afwerken is het een zoektocht naar evenwicht. Terugkerende thema’s in Coby’s werk zijn o.a. boten, huisjes. Maar ook oude industriële overblijfselen kunnen haar inspireren. Zelfs herinneringen kunnen verweren. Gerco Mulder, woonachtig in Zwolle maakt veelal abstracte schilderijen.

Truus Diemmer Krommenie

Onder de huid

Wat het werk van deze drie kunstenaars bindt is de structuur van de huid, zowel van de klei als het verfgebruik. De voorstellingen gaan verder dan het uitbeelden van de werkelijkheid en roepen daardoor emoties op.

gerco mulder Zwolle

Truus Diemeer, Gerco Mulder en Coby Mulder exposeren met ‘Onder de huid’ op zaterdag 24 & zondag 25 maart 2018 bij Zaansgroen – 13.00 tot 17.00 uur