Daniëlle van der Erve 3 & 4 okt 2015

Stichting Tengel organiseert dit jaar voor de 22e keer de atelierroute Zaanstreek/Wormerland. Kunstenaars openen hun deuren voor publiek in het zuidelijk deel van de Zaanstreek op 3 en 4 oktober. Onderdeel van deze route is een foto-expositie van Daniëlle van der Erve bij Zaansgroen in Zaandam.

Van der Erve is autodidact en gefascineerd door water. Het spel van kleur, vorm en beweging zet aan tot het creëren van een steeds weer nieuwe werkelijkheid. Deze houdt door de vluchtigheid van de materie onmiddellijk weer op te bestaan. Dat maakt water interessant en uitdagend om op de juiste momenten unieke beelden vast te leggen.

Het indirect weergeven van het leven is uitgangspunt bij het maken van deze foto’s. Iedere afbeelding vertelt een klein verhaal van een bepaalde plek uit de samenleving. Niets is wat het lijkt, maar is het wel. Drijfveer bij dit alles is om te laten zien dat ‘het gewone’ verrassend en mooi kan zijn, met de wens om de toeschouwer hier even bij stil te laten staan.

De foto’s zijn puur natuur, onbewerkt en prachtig afgedrukt op mooie materialen. Water is veelzijdig en heeft een grote plek in het (gewone) leven. Dat toon ik graag met foto’s van het thema ‘Kind en Water’.

Openingstijden zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2015 van 11:00 – 17:00 uur

Website Daniëlle van der Erve
Overige deelnemers Atelierroute stichting Tengel