Ayu Adilla 28|29|SEP|2024

Ayu Adilla (Maleisië) verhuisde een aantal jaar geleden naar Nederland. Niet lang voordat COVID de hele wereld trof, begon ze serieuzer te leren schilderen. Ze heeft altijd diepgaande gedachten en verschillende meningen over specifieke onderwerpen. Daarom spreekt abstracte kunst haar constant aan.

In haar thuisland studeerde ze rechten, maar dat was niet haar roeping. Nadat ze naar Nederland was verhuisd, rondde ze haar studie Interieurontwerp af. Kleurentheorie heeft een zeer sterke invloed op haar schilderijen gehad. Je kunt zien dat de meeste van haar kunstwerken bestaan uit sterke contrasterende kleuren.

Door gemengde technieken toe te passen en verschillende materialen te gebruiken, kan ze zich op diverse manieren uiten. Ayu Adilla werkt voornamelijk met acrylverf, acrylinkt en pasteltinten. Twee lagen vernis beschermen de schilderijen.

Haar werk is gebaseerd op ervaringen uit het verleden en het heden. Naast haar ervaringen haalt ze ook inspiratie uit de natuur, observatie van het dagelijks leven en reizen. Er zit een verhaal achter elk kunstwerk dat ze maakt. In deze collectie brengt ze een gevoel van avontuur en probeert ze een verbinding te maken met de gevoelens van de toeschouwer. Ze heeft een dichtbundel voor deze collectie geschreven om het verhaal bij elk schilderij te vertellen. Bij elke koop ontvangt de koper een exemplaar cadeau..

Ayu Adilla exposeert op zaterdag 28 en zondag 29 september van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree