Carla Zeegers

Carla Zeegers (1952) bouwt steden. Geen nieuwe steden, ooit wel nieuw geweest. Gebouwen ooit bestemd om mensen of industrie te huisvesten, ook om te imponeren, maar uiteindelijk is er verval en puin. Er is geen mens te zien, soms is er een teken van leven.

Voor de tekeningen maakt Carla foto’s van gebouwen. Meestal opvallende, soms moderne, soms oude industriële architectuur. Met een fotoprogramma bewerkt ze de afbeeldingen, spiegelt, vervormt en maakt uitsneden, haalt achtergronden weg, maakt digitale collages.

Ze drukt steeds een foto af op sheet en meteen, als de inkt nog nat is op papier. Zo ontstaat een collage van vage afdrukken. Dat is de basis voor een tekening. Met pen en verschillende inkten tekent ze details in, verbindt de gebouwen door bruggen, bouwt balkonnetjes, laat rolluiken neer en hangt laddertjes op. Hier en daar wordt weer wat afgebroken of stort iets in. Zo groeit en verandert de stad. Nu kun je er zelf in rondlopen, trap op, trap af, klimmend over puin, hangend aan een touwladdertje, kom je een achtergelaten tas of fietsje tegen. Als in een film of in een droom kan je je bij elke hoek een nieuw verhaal voorstellen.

In de jaren 90 studeerde Carla grafische vormgeving aan de HKU. In 2014 studeerde ze af aan de Nieuwe Akademie Utrecht. Carla Zeegers woont in Harderwijk.

Exposities met Carla Zeegers

  • Bericht niet gevonden