Cultuur Snuiven

Beste Zaankanter,

Traditioneel gezien staan we aan de start van het nieuwe culturele seizoen. Het blijft een feest als het Zaantheater in augustus de nieuwe programmering presenteert, waardoor je je alvast kunt verlekkeren aan alle mooie voorstellingen die je in het nieuwe seizoen wilt gaan zien. Dit jaar ziet ook het culturele seizoen er anders uit. Vele theater- of filmmakers hebben het nu zwaar en dus is programmeren uitdagender dan ooit. Sommige culturele instellingen zijn deze zomer druk geweest om alles in te richten volgens de laatste RIVM richtlijnen. Anderen, zoals de Bullekerk, hebben de hele zomer door geprogrammeerd en daar kon je genieten van prachtige optredens van Tim Knol tot Carel Kraayenhof.

Snuiven wij als Zaankanter wel genoeg cultuur? Met mijn aanstelling begin dit jaar kwam ik tot de conclusie dat ook ik nog lang niet overal in de Zaanstreek geweest was. Zo bezocht ik Zaansgroen en PLAYroom voor kennismakingen met fantastische culturele ondernemers van mooie kleinschalige galeries in Zaandam. Maar ook ontdekte ik dat de kunstwerken die wij zelf huren bij Artzaanstad op het Hembrugterrein vandaan komen. En er zijn nog genoeg kleine parels om te ontdekken. Zo ben ik nog nooit in het Honig Breethuis geweest. Dat is mijn doelstelling voor september, om ook dat te gaan bezoeken.

Zijn er Zaanse culturele instellingen waar jij nog nooit bent geweest? Laat het ons dan weten! Onder het motto van onze campagne #SAMENZAANS geven wij namelijk de hele maand september Zaanse cultuuruitjes weg. Ik ben benieuwd welke onontdekte parel jij dit culturele seizoen gaat bezoeken en ook naar je ervaringen, die je altijd met me mag delen via de mail op anneke.wijdogen@zaans.nl. Ik wens je veel plezier in je ontdekkingstocht!

Anneke Wijdogen-Vis
Directeur Stichting Marketing Zaanstreek
zaans.nl

Rodi media Zaans Stadsblad
27 augustus 2020