Dario Borchetta

Dario Borchetta is eind negentiger jaren geboren in het Midden-Oosten. Hij heeft een Nederlandse moeder en Italiaanse vader. Al snel verhuisde zij naar Italië. Rond zijn 9e verhuisde hij met moeder en zus naar Nederland. Om deze emotionele gebeurtenis de baas te bieden begon hij op school voor het eerst te tekenen. Zijn eerste tekeningen waren rauw en simpel, maar vooral doorspekt van zwarte humor. Geïnspireerd door de media van toen (tekenfilms zoals Digimon) ontwikkelde hij een vrije maar ruwe stijl. Alles op losse vellen in potlood, pen of inkt.

Rond zijn 21ste begon hij te schilderen tijdens een 3 jarige cursus bij Crejat in Alkmaar. Een jaar Grimmage voor afwisseling, gevolgd door 3 jaar Keramiek wederom bij Crejat.

De meeste van zijn tekeningen en schilderijen werden geïnspireerd door games en tekenfilms. Later haalde hij inspiratie uit Japanse animatie, folklore en meer serieuze thema’s: politiek, natuur of actualiteit. Meestal focust hij zich op de macabere of donkere kant van de mensheid gevat in surrealistische beelden. Bij de meest recente werken is Dario op zoek naar de zachte kant die in hem schuilt. Schattige designs is zijn volgende stap.

Dankzij de hulp van Artiance lukt het hem om meer te ontdekken over verschillende invalshoeken. “Creatief zijn is en stuk van me leven geworden en ik ben dankbaar dat ik het tekenen heb ontdekt. Het brengt mij dichter bij de mensen en maakt mij trots.” Dario: “Ik treedt maar weinig met mijn werk naar buiten omdat ik bang ben dat het grote publiek geen waardering kan opbrengen voor mijn thema’s.”

Exposities met Dario Borchetta