Evert uit de Fles

Na een loopbaan in de advocatuur vanaf 1978 tot en met 2008 heeft Evert uit de Fles zich vanaf 2009 toegelegd op de schilderkunst. Vanaf 2009 heeft Evert les van Miryam Weisz, aanvankelijk in De Kunstlinie te Almere, vanaf 2013 in haar eigen atelier te Almere. Daarnaast volgt hij vanaf 2011 de 5-jarige opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie te Haarlem.

Na afwisselend abstract en figuratief in de jaren 2010, 2011 en 2012 ontstonden in het jaar 2013 zeelandschappen op de grens tussen abstract en realistisch. Zijn verdere proces was om deze landschappen te verlevendigen. Dat heeft geleid tot (zee)landschappen, die vrolijk, levendig van kleur en levendig van voorstelling zijn en dat is dan meteen de inhoud en betekenis van het werk. Dat heeft hij te vertellen.

Daarnaast heeft hij geëxperimenteerd met het toevoegen van mensfiguren in (zee)landschappen mede aan de hand van werken van Luc Tuymans en vooral Caspar David Friedrich. Zijn recente werk is gemaakt met inkt, ecoline en acrylverf, het oudere met olieverf.

Exposities met Evert uit de Fles