Heleen van Deenen | keramiek en schilderijen 20|21|MEI|2023

Schilderijen en keramiek van Heleen van Deenen plus posters van schilderijen van haar partner Rob Keyzer (1952-2021).

Heleen houdt ervan als een schilderij op meerdere manieren kan worden bekeken en dat mensen er andere dingen in zien dan zijzelf. Ze gebruikt verschillende media, behalve acrylverf ook houtskool, pastelkrijt en conté. Vaak schildert ze fantasiedieren of een andere werkelijkheid. Sommige zijn geschilderd in strakkere lijnen, maar meestal zijn de verfstreken los en zichtbaar.

De schilderijen zijn altijd kleurrijk en vol details. Ze kan door iets geobsedeerd raken, en schildert dan meerdere doeken met één onderwerp zoals bijvoorbeeld eilanden, groot hoefblad of een aparte kleurencombinatie. Deze keer valt de keuze op langwerpige formaten. De werken zijn gesigneerd op de achterkant. Op de voorkant zou het afleiden van het onderwerp.

Waar Rob Keyzer veelal hele grote abstracte schilderijen maakte, en dat met een frequentie van  5 á 6 doeken en dan een aantal jaren niets voor hij weer begon te schilderen, maakt Heleen doorlopend schilderijen in allerlei formaten. Rob schilderde bij voorkeur niet met een gewone kwast, maar meer met zijn handen, een afwasborstel en zijn oude scheerkwast. Een paar van de hele grote schilderijen van Rob zijn op een formaat poster geprint, zodat deze toch getoond kunnen worden.

De keramiek beelden bestaan uit fantasiedieren, geboetseerd op grond van een schets waarna later “de klei het vanzelf overneemt en uiteindelijk de vorm bepaalt”. De menselijke figuren zijn naar model geboetseerd. Vanwege de inkomenscrisis zal het keramiek met korting te verkrijgen zijn.

Heleen van Deenen exposeert op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2023 van 13.00 tot 17.00u – vrij entree