Frenk van Heeswijk – 18|19|20|NOV|2016

Het is alweer enige tijd geleden dat de kunstenaar Frenk van Heeswijk  buiten eigen deuren exposeerde. Zaansgroen is een initiatief dat hem bevalt vandaar dat hij zijn kelder weer verlaat en terugkeert in de Zaanstreek met een nieuwe serie linoleumwerken. Naakten, vazen, kopjes koffie in Delfts blauw, maar ook werken geïnspireerd op de streek. Volgens velen is hij de man die er toe doet. Volgens hem is het enkel een weg om het leven begrijpelijker te maken. Mooi is het volgens hen en hem. Vergewis U zelf. Opening is vrijdagavond 18 november van 20.00- 22.00 uur.

Frenk van Heeswijk
Frenk van Heeswijk – Molen De huisman

Frenk van Heeswijk, geboren in 1959 te Zaandam heeft in de loop der jaren verschillende technieken gehanteerd. Van linoleumsnede, tekeningen tot olieverf op doek. Frenk van Heeswijk heeft in de kunstwereld letterlijk en figuurlijk zijn stempel gedrukt op het gebied van de linoleumsnede. In 1989 had Van Heeswijk zijn eerste expositie in zijn thuisstad Zaandam. Zijn tekeningen en schilderijen konden benoemd worden als art brut of outsider art.

“Mijn vader nam mij altijd mee naar musea, daardoor ben ik geïnteresseerd en geïnspireerd geraakt door de kunst. Mijn vader was regisseur in het Zaanse Volks Theater”, aldus Frenk. “Ik heb met mijn werken in verschillende museums geëxposeerd, tussen de Picasso’s en nog andere grote namen. Ik ben al jaren met de kunst bezig, maar altijd in de luwte van de kunst blijven leven. Dit is mijn levensstijl. Tegenwoordig bestier ik mijn eigen kunstgenootschap. Ze noemen het kunstgenietschap.” Frenk heeft veel Zaanse werken gemaakt van onder andere de Groote Sluis in Zaandam. Voor de Gemeenteraad heeft hij een poster gemaakt voor de verkiezingen van 19 maart 2014. “Kunstenaars, muzikanten en filmliefhebbers ontmoeten elkaar wekelijks in mijn atelier, om kunst, film en muziek met elkaar te delen.” Zijn atelier is te vinden onderaan de Zuiddijk in Zaandam.”

Frenk van Heeswijk exposeert zijn linosnedes op zaterdag 19 & zondag 20 november van 13.00 uur tot 17.00 uur. De opening is vrijdag 18 november van 20.00 tot 22.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Kunstwerken van Frenk van Heeswijk worden te koop aangeboden via www.kunstwerken.shop