Ingrid Stassen | schilderijen

Op de schilderijen van Ingrid Stassen zie je weilanden, zeegezichten, moerasgebieden, heftige rode en blauwe vlakken en oranje-gele woestijngebergten. Althans, dat kun je erin zien als je de werken van een afstandje bekijkt.

Ze schildert al lang. Aanvankelijk was het een hobby, naast haar carrière als HRM-manager in het bedrijfsleven. Op een zeker moment miste ze iets en ging ze haar licht opsteken bij verschillende beeldend kunstenaars. In 2004 werd ze toegelaten tot de Vrije Academie en volgde daar haar opleiding. De meest inspirerende docent bij de Academie was voor haar Zhuang Hong Yi, een inmiddels internationaal bekend kunstenaar. Van hem leerde ze, naast werken met verschillende soorten inkt en acryl op rijstpapier, vooral de kracht van het onbevangen creëren en het intuïtief reageren op wat ontstaat. Eenmaal aan de slag in haar atelier werkte ze aanvankelijk met verdunde acrylverf, kwasten en kleine platte messen.

Andere techniek

Maar toen kwam een goede vriendin op bezoek, die ook schildert. Zij had grote paletmessen bij zich. Dat vereist een andere werkwijze, een andere techniek, vrijer en gewaagder. Een van de werken die aldus in 2015 tot stand kwam, 777e golden mountain of hope, bestempelt Ingrid als haar eerste sleutelwerk, een werk dat een wending in haar werk betekende richting met name grote, kleurrijke, geabstraheerde werken, acrylverf op doek, laag over laag, haar intuïtie volgend. Met haar bijzondere titels geeft ze de kijker een ingang, terwijl er altijd de nodige interpretatiemogelijkheden over blijven.

Exposities met Ingrid Stassen

  • Bericht niet gevonden