Jantine Hos

Jantine Hos haar werk ontstaat vanuit een zoeken naar evenwicht. “Ik hou van orde en structuren, hoewel het in mijn omgeving soms ook een ongelofelijke chaos kan zijn. En ik zoek naar mogelijkheden om soms onverenigbare zaken te combineren.”

“De laatste jaren ben ik vooral bezig met het exploreren van papier. De uitdaging om een van nature vlak materiaal toch ruimtelijk te krijgen. Met als extra opgave om ook de eigenschap van papier als drager van teksten te behouden.”

“Ik ben als beeldend kunstenaar laat gestart om mezelf meer bekendheid te geven. Tot 2008 was het voldoende om alleen maar voor mijzelf dingen te maken en wat te experimenteren met materialen.  Toegegeven, ook nog een beetje voor de mensen die ik ken.”

“Opgevoed met de opvatting dat elk mens in zijn eigen onderhoud te moet voorzien ben ik na  de opleiding (Academie voor Beeldende Vorming) handvaardigheid gaan geven. Op de achtergrond speelde altijd wel het ‘kunstenaarschap’, maar dat leek een onzekere weg. Ik had destijds onvoldoende lef om die stap te maken.”

Exposities met Jantine Hos