Johannis Meijer – 19 & 20 maart 2016

Johannis Meijer (1976) tekende als kind al veel. Toch besloot hij pas in 2012 na een bezoek aan een open atelier, een avondopleiding te beginnen aan de Kunstacademie Haarlem. Onder het After Nature motto “Ga schilderen, schilder veel en schilder wat je ziet” begon hij aan het schilderen naar waarneming.

Naast zijn opdrachten voor de kunstacademie ging hij er veel op uit om te schilderen in de natuur onder de leiding van After Nature boegbeeld Ernst Voss. Na een bezoek aan een tentoonstelling van de werken van Raoul Dufy ging er een nieuwe wereld voor hem open. De speelse lijnen, naïeve vormen en felle kleuren raakten hem diep. Johannis vond het spontane van het tekenen als kind weer terug.

Het schilderen naar waarneming is gebleven, maar zijn werken werden expressiever en gingen steeds meer over kleur en lijn, in plaats van het getrouw naar de natuur schilderen. Deze overgang is goed te zien in deze expositie waarbij hij een model steeds opnieuw schilderde gedurende een periode van twee jaar.

Johannis Meijer exposeert bij Zaansgroen in het weekend van 19 & 20 Maart 2016, openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Website Johannis Meijer
Johannis Meijer


johannis-meijer1