Lezing en expositie Paradiso Posters 1|2|MRT|2025

Het kraakt. Het pulseert. Het schittert. Het is de onweerstaanbare roep van de vintage Paradiso-posters. Voor de muziekliefhebbers en kunstverzamelaars die ervan dromen een stukje rockgeschiedenis in handen te krijgen, is het moment aangebroken. De opwindende Paradiso-posters, ontworpen door de Britse kunstenaar Martin Kaye, komen tot leven en tonen de glorie en energie van vervlogen muziektijden. Laat jezelf verleiden door de unieke zeefdrukken van aankondigingen van legendarische concerten zoals die van de Herman Brood, Blondie, Undertones, Vitesse en vele anderen.

In de woorden van Paradiso-postersverzamelaar Ed Visser: “Deze posters zijn niet zomaar drukwerk. Ze zijn de visuele vertalingen van onvergetelijke muziekbelevingen. Martin Kaye’s met de hand gedrukte posters zijn ultieme verzamelobjecten voor iedereen die de kunstzinnige magie en de muzikale vervoering van het klassieke Paradisotijdperk wil ervaren.”

Het verhaal achter deze posters verhoogt hun aantrekkingskracht. Tussen 1972 en 1983 bevond het atelier van Martin Kaye zich in de kelder van de Amsterdamse poptempel Paradiso. Hier legde hij zijn hart en ziel in elke poster. De oplage van rond de 100 posters werden in Amsterdam verspreid, een beperkt aantal posters is bewaard gebleven uit het persoonlijke archief van Martin Kaye.

De unieke combinatie van kunst en muziek maakt elke poster tot een ware herinnering aan de tijd waarin de muziek de toon aangaf. In een poging deze bijzondere nalatenschap te behouden en te delen, is er nu een selectie te koop van originele Paradiso-posters uit de privécollectie van Ed Visser, beheerder van de Paradiso Posters Collectie.
Elke vintage Paradiso-poster in zeefdruk is een uniek kunstwerk. Het vormt de verbinding tussen verleden en heden, tussen muzikant en fan, tussen kunstenaar en kijker, tussen zaal en bezoeker. Mis deze kans niet om je eigen stukje rockgeschiedenis in huis te halen.

De expositie van de Paradiso Posters van Martin Kaye vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 maart van 13.00 tot 17.00u – vrij entree. Info over de lezing volgt.