Lou Bronger | fotografie

Lou Bronger is 74 jaar jong en woont in Zaandam.

“Op vrij jonge leeftijd, ik zal een jaar of zestien zeventien zijn geweest, kreeg ik van mijn vader zijn Agfa Click fototoestel en zette toen mijn eerste stappen in de fotografie. Het lukte mij vrij aardig om met de Agfa Click foto’s te maken, alhoewel ze uiteraard niet allemaal evengoed waren, dat moge duidelijk zijn.”

Van de Agfa Click stapte hij over naar een kleinbeeldcamera welke hij overal mee naar toe nam. In 2004 kocht Lou een digitale camera van het merk Casio, 3,2 megapixel. Soms gebruikt hij deze nog wel eens.

“In 2008 besloot ik om naar de Fotovakschool te gaan om mij verder te ontwikkelen als fotograaf. In die drie en een half jaar heb ik heel veel geleerd en het heeft mij absoluut verder geholpen in mijn ontwikkeling. Op dit moment fotografeer ik nog steeds met heel veel plezier met een Canon camera. Van tijd tot tijd krijg ik opdrachten die ik aanneem als er een klik is.”

Lou heeft een brede interesse in diverse disciplines van de fotografie zoals portret, landschap, architectuur, sport (tennis en voetbal). “En ja, de camera gaat nog steeds overal mee naar toe”, aldus Lou.

Exposities met Lou Bronger