Lousanne Schuuring

Het accent van Lousanne Schuuring’s werk ligt in haar passie voor kleur, die zij verbeeldt in haar glasobjecten en schilderijen. Een ogenschijnlijk rustig werk vindt haar oorsprong in een spectrum van kleuren en hun magie. Voortdurend zichzelf vernieuwend, worden er traditionele technieken gecombineerd met eigen experimentele uitvindingen.

Lousanne Schuuring werkt op solistische wijze. De thematische gevarieerdheid biedt een kijkje in de magische wereld van kleur. Zij maakt steeds ander werk. Dat is spannend en onderstreept haar behoefte aan een blijvende zoektocht naar vernieuwing in haar werk.

Tijdens haar studie kreeg zij ook schilderles. Het fascinerende gevoel dat werd opgeroepen heeft haar nooit meer losgelaten. Een wonderbaarlijke kracht die ons een vluchtige blik in het oneindige biedt. Kleur is vibratie, kleur glinstert en dringt zich door de oppervlakten van haar glasobjecten en schilderijen heen.

De kleuren van glas zijn net als het materiaal magisch en spelen met licht. Glas is onweerstaanbaar mooi en van grote duurzaamheid. Het is een vloeistof dat zich onbeweeglijk manifesteert. Glasfusing is een van de technieken die zij onder andere toepast in haar kleurrijke werk.

Exposities met Lousanne Schuuring