Lydia Canclaux 26-27-28 december 2014


Lydia Canclaux (Montpellier 1951) begon met tekenen, drama en klassiek ballet op jonge leeftijd aan het conservatorium van Montpellier in Frankrijk. In 1979 bezocht ze de ‘Ecole des Beaux Arts’ Artibus in Utrecht om te leren expressief te schilderen.  Ze leerde de fantasie en creativiteit van de choreografische kunst bij Penny de Jager.

“In het schilderen heb ik nog geen definitieve keuze gemaakt: Ik wordt aangetrokken door de natuur, het surrealisme en mijn fantasieën en dat vindt u terug in mijn schilderijen. Ik hou van de tulp, dat is mijn favoriete bloem! In mijn werk herkent u een krachtige en kleurrijke werk. Schilderen geeft me veel gemoedsrust”, aldus Canclaux.

Na 33 jaar waarin zij niet schilderde heeft Canclaux de penselen weer opgepakt. Via ‘de kunst Linie’ in Almere onder de leiding van kunstenares Myriam Weisz, begon ze weer plezier te krijgen in het schilderen. Ze houdt van alle facetten van het leven, de natuur,  liefde om realistisch te schilderen, maar ook van portretteren. Ze houdt van experimenteren en schildert met olieverf op linnen.

lydia canclaux exposeert bij Zaansgroen

Muzikale opening op tweede kerstdag

Opening op tweede kerstdag met muzikaal optreden van  Nathaly Masclé, begeleid door Jean Louis van Dam op piano en accordeon. Deze expositie start 2de kerstdag vrijdag 26 december 2014 om 13.00 uur en loopt tot en met zondag 28 december. Openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur.

Website Lydia Canclaux