Marian Frederiks 20|21|NOV|2021

Marian Frederiks is geboren in Wormerveer (1948) en woont al jaren in Krommenie. Na haar opleiding tot lerares basisonderwijs haalde ze diverse aktes op het gebied van textiele werkvormen en volgde zij een opleiding zeefdrukken aan de VU in Amsterdam. Ze werkte een groot aantal jaren op diverse basisscholen als lerares en ook als leerkracht textiele werkvormen. Jarenlang volgde zij lessen in Haarlem in het schildersatelier van Rooijers en van Berkel. In Frankrijk maakte ze kennis met ‘schilderen op zijde’ waarna ze hierin een opleiding volgde. Dit groeide uit tot haar grote passie. De opgedane kennis heeft ze aan vele cursisten in creativiteitscentra doorgegeven.

Ze schildert het liefst met olieverf. Ze schildert zowel figuratief als non-figuratief. De inspiratie haalt ze vaak uit de natuur. “Met mijn schilderijen wil ik mensen wakker schudden uit hun jachtige bestaan. Ik wil ze bewust laten worden van de schoonheid van de natuur om ons heen. Het werk is stevig van opzet waarbij ik graag diepe kleuren gebruik”, aldus Marian.

Marian Frederiks exposeert haar schilderijen op zaterdag 20 & zondag 21 november 2021 – 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree