Mirjam Voets

In 1987 heeft Mirjam haar studie schilderen, tekenen en monumentale vormgeving afgerond aan St. Joost in Breda. Door tijdens haar opleiding ook op andere afdelingen binnen te lopen, raakte ze geïnteresseerd in theatervormgeving. Het volgen van cursussen theatergeschiedenis, bracht haar het contact met een (dans)studente. Zij hebben samen toen hun eerste productie ‘Eric tussen de insecten’ gemaakt. Na de academie is ze hier mee door gegaan:  de vormgeving van o.a. de theaterproducties: Nanacht van theatergroep Nanacht, Eendenjacht en het temmen van de Feeks van t.g. P.P.G. paletkwartet, Ziekenhuis van t.g. Herleving, Februari van t.g. Tegenlicht, zijn daar de resultaten van.  Daarnaast bleef Mirjam tekenen en schilderen.

Uit onvrede over het tijdelijke karakter van exposeren en het vluchtig bekijken van tekeningen en schilderijen, maakte Mirjam de video Moontime, met in de hoofdrol haar werk,  rondom de inspiratiebron vrouwen.

Maar wat bleeft liggen, was de onderdompeling in een ruimtelijke beleving, zoals in het theater gebeurd. Hieruit zijn later (blijkt nu) de installaties ‘Zeereis’, ‘TalKing Trees’, ‘Wildkamperen’ en ‘RETURN/a Plastic army attacks’ ontstaan. Daarnaast maakt Mirjam tekeningen over / n.a.v.  de installatiethema’s.

Exposities met Mirjam Voets