Nora van Klingeren

Nora zoekt in haar werk graag naar combinaties van materiaal en technieken. Zijde en vilt combineert ze en zoekt tegelijk naar tegenstellingen, zoals de hardere dessins van de zeefdruk met de zachte stoffen zijde en vilt. In de afbeeldingen zoekt ze naar een mengeling tussen een abstracte en figuratieve vorm. De toegepaste zijde in vezel of in stof verft ze zelf. Meestal is ook een contrasterende zeefdruk op de zijde aangebracht. De opbouw is in lagen. Verschillende lagen wol en wol afgewisseld met zijde geeft de wandkleden meer diepte.

“Ik pas bewerkte en onbewerkte wol toe, zoals van de Scottish Black Face van het Wenseleydale schaap. De bewerkte en reeds geverfde wol is meestal zachte Merino wol. Het grootste deel van mijn werk komt voort uit eigen inspiratie die ik vind in de techniek (misschien logisch gezien mijn oorspronkelijke opleiding in architectuur en bouwtechniek), steden, evenementen, natuur en seizoenen. In feite kan alles voor mij een inspiratiebron zijn. Naast dit ‘vrije werk’ maak ik ook regelmatig sjaals en wandkleden in opdracht . De specifieke wensen van de opdrachtgever vormen hierbij voor mij een extra uitdaging.”

Exposities met Nora van Klingeren