Pinkster expo met Han Bennink 18|19|20|MEI|2024

Han Bennink, een internationaal gerenommeerde drummer, heeft samengespeeld met talloze grootheden over de hele wereld. Hij is medeoprichter van de Instant Composers Pool en wordt beschouwd als het boegbeeld van de Nederlandse geïmproviseerde muziek, waar hij nog steeds actief in participeert. Na zijn cum laude afstuderen aan de Kunstnijverheidsschool, later de Rietveld Academie, ontplooide Han Bennink zich ook als beeldend kunstenaar. Hij heeft vele tentoonstellingen zowel nationaal als internationaal gehouden en heeft een aanzienlijk aantal Lp’s en Cd’s vormgegeven.

Het Friese museum Belvédère organiseerde een retrospectieve tentoonstelling ter gelegenheid van Han’s 70e verjaardag. Het kwartaalblad MB wijdde destijds een volledige editie aan Han’s kunst, en tijdens de opening van de tentoonstelling in De Rijp werd Han geridderd door de burgemeester. Ter ere van zijn 75e verjaardag vond er een uitgebreide overzichtstentoonstelling plaats in museum Kranenburg in Bergen.

Gedurende zijn carrière heeft Han Bennink verschillende prijzen ontvangen en jaarlijks geeft hij vorm aan de Humble Hero Awards van de naburige rechten organisatie Sena, waarbij hij telkens een nieuw kunstwerk creëert.

Deze expositie laat een overzicht zien van zijn werk door de jaren heen. Tekeningen uit 1974, maar ook recente collages en tekeningen. Stuk gespeelde drumvellen getransformeerd tot kunstwerken.

Han Bennink exposeert tijdens het pinksterweekend op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei in Zaansgroen. Open van 13.00 tot 17.00u – vrij entree.

OPENING zaterdag 18 mei om 13.30u. Han zal een roffel spelen om zijn overzichtsexpo te openen.