Rob de Vries – fine arts – 25|26|NOV|2023

Rob de Vries uit Koog aan de Zaan is, met zijn fotorealistische schilderijen, een regelmatig terugkerende gast bij Zaansgroen. Dit weekend laat hij oud en nieuw werk zien uit de series Herinneringen aan een fijne jeugd, Geef mij maar Amsterdam!, en Nostalgisch Amsterdam. Hij houdt ervan om uren bezig te zijn met de kleinste details in een schilderij. Rob maakt zijn schilderijen in olieverf met slechts vijf verschillende kleuren plus wit. Hiermee kan hij honderden kleuren en tinten mengen. Het duurt enkele maanden om een schilderij te voltooien.

Rob de Vries | realisme

Rob de Vries (1963) studeerde in 1984 af aan de Amsterdamse Grafische School. Daarna werkte hij als werktekenaar / DTPer en ontwerper voor diverse bureaus. In 2002 is hij als >>> Lees meer <<<

Tijdens deze expositie introduceert hij zijn ‘ArtPrints’. Prints van een aantal werken uit de serie Herinneringen aan een fijne jeugd op 300 grams 2-zijdig linnenpersing papier. De prints zijn voorzien van een passe-partout in de formaten 30 x 30 cm en 30 x 24 cm.

Rob de Vries exposeert met nieuwe schilderijen bij Zaansgroen in Zaandam op zaterdag 25 en zondag 26 november van 13.00u tot 17.00u – vrij entree.