Ron Koffeman 10 & 11 oktober 2015

Ron Koffeman (Zaandam) is sinds zijn 6e levensjaar besmet met het fotografie-virus. Koffeman is bekend van zijn fotografie bij concerten. Na jarenlang zwart-wit fotografie omarmd te hebben kwam met het digitale tijdperk de grote ommezwaai.

Hij legde vele concerten vast van Ruben Hoeke en andere Zaanse bands. Maar ook voor bands van buiten de Zaanstreek wordt Ron vaak gevraagd. Daarnaast legt Ron alles vast wat hij zoals tegenkomt tijdens zijn vele fietstochten door de streek en daarbuiten. Bijzondere beelden, toevalligheden, grappige teksten en mensen.

Tijdens deze overzichtsexpositie laat Ron alle facetten van zijn werk zien. Het geheel op een onorthodoxe manier gepresenteerd. Wie denkt dit in een kwartiertje te bekijken komt bedrogen uit.

ron-koffeman-zaansgroen

Tijdens de tentoonstelling zal een bijzonder werk van Koffeman geveild worden: Een portret van Thé Lau. Thé Lau werd bekend als zanger en gitarist van The Scene met liedjes als ‘Blauw’, ‘Open’ en ‘Iedereen is van de wereld’. Hij is onlangs overleden. Speciaal voor deze gelegenheid zal Zaankanter Jeroen Booy, drummer van The Scene, veilingmeester zijn. Het werk zal zondag om 16.00 uur geveild worden. Bezoekers kunnen ook voor aanvang van de veiling een bod uitbrengen. De opbrengst is bestemd voor het Kankerfonds.

Zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober van 13.00 – 17.00 uur

Website