Ronald Peeters ✝︎ | foto-expositie – 16|17|SEPT|2023

17 september 2018 overleed fotograaf Ronald Peeters na een kort ziekbed op 57-jarige leeftijd. 5 jaar later herdenken wij hem met een foto-expositie van zijn werk. Tevens de presentatie van een boekje over de fotograaf.

Ronald was een bescheiden en aimabel mens. Zorgzaam en lief. Hij sprak nooit kwaad over anderen. Nadat zijn vader ermee stopte, werd Ronald freelance persfotograaf bij het Noordhollands Dagblad. Misschien niet zijn bedoeling, maar hij begon eraan en vond ‘t leuk! Waar Ronald was, was zijn camera! Hij hield van fotograferen en spelen met licht. Ronald was jarenlang vrijwilliger bij verschillende organisaties. Ook daar heeft hij tijdens uitstapjes altijd zijn camera mee. Zijn liefde voor fotograferen blijkt wel uit het feit dat hij duizenden foto’s heeft nagelaten. Zaanstreek, Barcelona, zijn liefde voor dieren en sport (vooral voetbal bij Knollendam, waar hij ere lid van verdienste was) zie je terug in zijn werk. Hij was tevens een begenadigd schrijver. Zijn verhalen over Knollendam zijn van de buitencategorie. Vol met humor. Onovertroffen.

Deze expositie bestaat uit bijna 30 foto’s. Alle foto’s zijn te koop. De opbrengst gaat naar Kika Kankerfonds. 5 jaar geleden, net na zijn overlijden was er een expo van zijn werk in San Cugat, Barcelona. Na de Zaanstreek en Knollendam, zijn habitat. Tijdens de expo wordt er een boekje over Ronald gepresenteerd! Een aantal goede vrienden/vriendinnen/collega’s nemen ons mee in hun herinneringen over Ronald. Kortom genoeg reden om deze eenmalige unieke expositie te komen bekijken! Tijdens de opening zaterdag rond 14.00u een kort optreden van Country K.

De expositie met foto’s van voormalig persfotograaf Ronald Peeters vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september – 13.00 – 17.00u – vrij entree.