Salman Ezzammoury

Salman Ezzammoury is zelfstandig professioneel beeldend kunstenaar. Hij verzorgt exposities in binnen en buitenland. Zijn opleidingen aan de Fotoacademie in Apeldoorn en grafische technieken aan Stivako in Utrecht gaven hem een solide technische basis voor zijn huidige werk. Hij schildert en fotografeert. Salmans kunstwerken zijn spannend en inventief, de combinatie van diverse technieken op verschillende handmatige en digitale manieren bewerkt tot originele creatieve uitingen.

Anderen over hem:

De Gelderlander
“Via zijn afbeeldingen probeert hij zijn gevoelbeleving tot uitdrukking te brengen. Het gaat vooral om duidelijk te maken wat hij voelt bij zijn ervaring van een moment, van een situatie of van een plek. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn werk een zeer poëtisch karakter dragen en ruimte laat voor de eigen associaties van de kijker”.

Pim van Lommel, cardioloog, onderzoeker en schrijver
“Bij Salman Ezzammoury kan men een gecombineerde en geraffineerde techniek van fotografie en grafische kunst bewonderen, waarbij sterk impressionistische en emotionele beelden zijn ontstaan, en waar de stedelijke werkelijkheid veranderd lijkt tot een verstilde abstractie”.

Naast zijn vrije werk, werkt Salman Ezzammoury ook in opdracht.
Naast mensen en dieren ‘portretteert’ hij ook gebouwen.

Exposities met Salman Ezzammoury