Stella Burggraaf 21|22|SEP|2019

In 2003 studeerde Stella Burggraaf (Zaandam, 1967) af aan de Ruudt Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen/schilderen. Sindsdien werkt ze vanuit haar atelier in Westknollendam. Het polderlandschap is een belangrijk onderwerp in haar werk.

stella burggraaf expositie bij Zaansgroen

“De landschappen die ik maak, zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Nederland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ik mijn eigen beeld creëer; ruimtelijk en simpel. In olieverf zoek ik naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.”

Stella werkt met olieverf op doek en soms op paneel. De kracht van haar werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schilderstoets. Vaak werkt ze in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ze werkt ook nat in nat, zoekend naar direct resultaat.

Stella Burggraaf exposeert haar landschappen op zaterdag 21 en zondag 22 september van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree

Exposities met Stella Burggraaf