Teun Renes

Teun Renes (Amsterdam 1923) was in de jaren ’50 lid van de Liga Nieuw Beelden. Deze Liga zorgde voor een explosie van vrijheid in de kunst.
Net als door de schilders van Cobra werd door de leden van de Liga gezocht naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen. Daarbij gaf de technische ontwikkeling een grote impuls. Nieuwe materialen werden getest op de gebruiksmogelijkheid in de kunst. Veel wat je deed had te maken met een experiment. Het was de tijd van zoeken. Naar proberen en ook uiteindelijk naar het vinden van de meest geëigende manier waarop je nieuw materiaal naar je hand kon zetten. Zelfs nu is Teun nog steeds niet klaar met zijn zoektocht.

In de loop der jaren heeft Teun Renes met veel materialen, o.a. hout, zilver, geel- en roodkoper gewerkt. Daarna overwegend met perspex, een materiaal gemaakt van een afvalproduct van olie, dat een grote verscheidenheid aan toepassingen in de industrie kent. Tussendoor zijn er ook beelden in hout ontstaan. Beelden, die uit hout gehakt zijn en houtconstructies, soms bewerkt met acrylverf en soms met toevoegingen van ander materiaal.

Na deze houtsculpturen en de ervaring die hij hierbij weer had opgedaan ontstond er de behoefte om weer terug te keren naar het perspex, hetgeen resulteerde in een geheel nieuwe, speelse en kleurrijke serie perspex objecten, die hem vervolgens weer inspireerden tot het maken van geometrisch-abstracte acrylschilderijen.

Exposities met Teun Renes

  • Bericht niet gevonden