Boekpresentatie Zaanse Praat – 28 & 29 november 2015


In het weekend van 28 en 29 november vindt er een verkoopexpositie plaats in combinatie met een boekpresentatie. Het gaat om Zaanse Praat, een serie verhalen en (deels gewassen) pentekeningen van respectievelijk Jeroen Breeuwer en Joost van der Krogt. Het eerste exemplaar van de 73 ‘anekdotes en wetenswaardigheden’ en 30 illustraties wordt op zaterdagmiddag overhandigd aan… een bekende Zaankanter. Alle pentekeningen zullen te zien én te koop zijn (ingelijst en voor een schappelijke prijs) waarbij de koper tevens een gesigneerd boekje tegemoet kan zien.

Dagblad Zaanstreek publiceert momenteel, tot aan de vernissage, elke week op vrijdag een aflevering van deze ‘verhalen met een glimlach’, waarin onder meer cultuur, historie, actualiteit, humor en leuke feitjes aan bod komen.

zaansepraat expositie in Zaansgroen

Joost van der Krogt, beeldend kunstenares (Rietveldacademie vrije grafiek/schilderen) woont sinds 1988 in Zaandam. In haar werk is een grote betrokkenheid bij de Zaanstreek te zien. Zij hanteert daarbij zeer uiteenlopende technieken. Jeroen Breeuwer, fotograaf, gids en schrijver, (Kunstacademie Den Haag) heeft in alle disciplines meegewerkt aan allerlei Zaanse publicaties en activiteiten. Dit is het eerste boekje wat hij helemaal zelf heeft vol geschreven.

Joost van der Krogt

Joost en Jeroen kennen elkaar via de echtgenoot van Joost: fotograaf Max Linsen. Hij was ook degene die met het idee voor deze samenwerking is gekomen en daar hebben ze alle drie geen spijt van … .

De verkoopexpositie vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 november 2015. Openingstijden 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is de officiële opening met overdracht eerste boekje.