Arnold de Lange met maritiem werk – 23 & 24 september 2017

Het werk van de autodidactische maritieme schilder Arnold de Lange (1968) bevindt zich zonder enige twijfel op eenzame hoogte. In navolging van de maritieme schilders uit de 17e, 18e en 19e eeuw slaagt hij er wonderwel in om schip en zee beeldend op doek vast te leggen. De combinatie kunstschilder en passie voor maritieme geschiedenis, maakt dat zijn werk het verleden op uniek wijze in beeld brengt.

arnold-de-lange exposeert met maritiem werk bij Zaansgroen

Als kind tekent De Lange strips en dat is duidelijk in zijn doeken terug te vinden. Zijn series over de ontdekkingsreis van Willem Barentsz. om de Noord (1596-1597) en de militaire expeditie naar Chatham (1667) zijn daar prachtige voorbeelden van. Voor elk werk doet hij grondig onderzoek. De Lange bezoekt Scheepvaartmusea, spit archieven door, put uit zijn eigen rijke maritieme bibliotheek en maakt dankbaar gebruik van het internet. Alles moet tot in detail kloppen.

arnold-de-lange exposeert met maritiem werk bij Zaansgroen

Het verrassende in de schilderijen van De Lange is dat hij gebruik maakt van ongebruikelijke perspectieven. Het zorgt er voor dat zijn werk speels, educatief, onderhoudend en karakteristiek is. Zijn kunstwerken worden regelmatig tentoongesteld en gebruikt als illustratie voor boeken en tijdschriften. Verschillende instanties, musea en particuliere verzamelaars hebben schilderijen van De Lange in bezit. In Vaardig met vaart is voor het eerst een groot deel van zijn oeuvre bijeengebracht. Een kleurrijke verzameling maritieme schilderijen die per eeuw gerangschikt is. Een ware lust voor het oog.

Arnold de Lange exposeert met zijn maritiem werk op zaterdag 23 en zondag 24 september van 13.00 – 17.00 uur

website Arnold de Lange