Bert Krielaart – 28 & 29 mei 2016

Bert Krielaart (1952) tekende in zijn tienerjaren al bijzonder veel. Hij tekende alles wat hem bezig hield, het mooie van de natuur , of juist de vervuiling van de aarde, pop-artiesten of wat hij zoal had meegemaakt. Hij wilde kunstenaar worden maar daar is het toen niet van gekomen.

Sinds het voorjaar van 2011 is hij begonnen met het kunstschilderen. Een lang gekoesterde wens die na zijn creatieve loopbaan eindelijk in vervulling is gegaan. Na eerst zelf met allerlei materialen geëxperimenteerd te hebben is hij een schildercursus gaan volgen bij Atelier Ton de Kruijk in Bussum. Hij wil zich continue blijven ontwikkelen en daarom tekent en schildert hij nu vrijwel dagelijks thuis in zijn eigen atelier.

De schilderijen zijn geschilderd met acrylverf op doek en de tekeningen zijn gemaakt met pastelkrijt op papier. Hij werkt in een realistische stijl waarbij hij de werkelijkheid naar zijn hand zet en een eigen sfeer creëert.

Naast zijn ‘vrije werk’ waarbij hij zich vooral laat inspireren door mensen en dieren (en de interactie tussen beide) maakt hij ook werk in opdracht. Hoofdzakelijk zijn dat portretten van mensen en (huis-) dieren.

Zaterdag 28 & zondag 29 mei 2016. Openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur.
Bert Krielaart exposeert samen met Lydia Canclaux

Website Bert Krielaart

bert krielaart in Zaansgroen

Bert Krielaart exposeert bij expositieruimte Zaansgroen in Zaandam