Bohemien Julius van Kilsdonk – 27 & 28 mei

Zwervend kunstenaar Julius van Kilsdonk Bouvy, een succesvol exportmanager van adellijke afkomst, verruilde 10 jaar geleden zijn comfortabele leven voor een onzeker zwervend bestaand in onze hoofdstad. Geïnspireerd door de Franse negentiende-eeuwse kunstenaar Toulouse Lautrec koos hij voor een bestaan in dienst van de kunst, als bohemien. Zijn stad is dat van de kunst en cultuur, van dromerige plekken en straattaferelen. Om kunst te kunnen zien hoef je volgens Julius niet naar het museum maar loop je gewoon een blokje om, bezoek je het plaatselijke Amsterdamse bruine café, of maak je slim gebruik van de gratis bezoekmomenten die sommige instituten in Amsterdam aanbieden.

Julius maakt figuratieve doeken, tegen het naïeve aan, met voorstellingen van dames met uitheemse diersoorten. Dikwijls een vervreemde compilatie met een dosis humor.

Julius exposeert zaterdag 27 en zondag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur

Muzikale opening op 27 mei (13.30 uur)

Verónica Castro Ravelo (Chili), begon haar muzikale carrière in 1969. Ze heeft deelgenomen aan verschillende cd opnames, radio en TV programma’s met verschillende artiesten. In 2016 nam zij haar eerste cd op met Hernán Ruíz en nog 4 top musici. Hernán Ruíz (Argentinië), begon gitaar te spelen op negenjarige leeftijd. Hij heeft met veel bekende artiesten samengewerkt, opnames en tournees gemaakt. Op het conservatorium van Rotterdam gaf hij workshops in tango-gitaar. In het conservatorium van Amsterdam geeft hij compositie lessen. Zijn verschillende muzikale interesses hebben zich uitgebreid naar Jazz, Braziliaanse muziek en fusies van verschillende muziekstijlen.

Het Vergezicht

Daar, waar de bergen de lucht raken
en de koperen ploert ons,
omgeven door grijze wolken,
verleidt door haar verblindende felheid

De rotspartijen en de bomen
strijden om een eerste plaats,
maar de dieren vinden rust bij het water,
dat altijd zal blijven stromen,
omdat de schilder dit vereeuwigde.

Julius