Kinga Wieczorek 24 & 25 juni 2017

Kinga Wieczorek (1988 Polen) is opgegroeid in Zbąszyń. Van kinds af aan had ze veel interesse in kunst. Op de basisschool ontdekte zij haar hobby en begon met schilderen. Haar tante, de bekende Poolse kunstenares Barbara Wroniszewska-Wójcik, was haar inspiratiebron. Die had in de jaren ‘90 een eigen tekenrubriek in het tijdschrift ‘Glos Zbaszynia’.

gortershoek - Kinga Wieczorek - Zaansgroen

Tijdens haar middelbare schoolperiode heeft Kinga aan veel competities deelgenomen. Zij werd o.a. beloond met onderscheidingen van de nationale (Poolse) kunstcompetitie en de nationale (Poolse) literaire competitie onder patronaat van president Aleksander Kwasniewski. Aan de hogere Artschool ZSP in Zielona Góra studeerde zij in 2008 cum laude af. Ze haalde een graad in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis.

Kinga Wieczorek

Kinga deed mee aan ‘plein air’ schilderen bij de bekende Dariusz Miliński in Plawna (Polen). Daarnaast heeft zij wereldwijd onder begeleiding van kunstenaar Zbigniew Roszkowki sculpturen gemaakt (‘de Engelen van hout’). In 2016 is haar werk gebruikt voor de Poolse film ‘Sztuka kochania’ (‘The Art of Love’).

Kinga woont in Zaandam waar zij haar schilderwerk voorzet. Zij wordt geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het landschap. Kinga Wieczorek maakt gebruik van verschillende technieken als olieverf, acryl, pastel en aquarel.

Kinga Wieczorek exposeert zaterdag 24 & zondag 25 juni van 13.00 tot 17.00 uur met nieuw werk in Zaansgroen.

 

Kinga Wieczorek