Co van Assema | schilderijen

Co van Assema (1955) is geboren in Zaandam. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij ging op zijn 23e studeren, daarvoor werkte hij bij diverse bedrijven. Door stimulans van zijn vrouw besloot hij naar de Rietveld Academie te gaan.

Assema zegt zelf over zijn kunst: ‘Het raadselachtige en poëtische van mijn werk komt allemaal voort uit realistische, alledaagse dingen. Vaak zijn het verwijzingen naar dingen die ik gezien en meegemaakt heb. Het besef van de natuur om me heen met al z’n prachtige vormen, de kracht van de wind en het water, de hoogte en diepte, ’t groeiproces. Maar zeker de plek en de sporen van mensen die achterblijven; het afval, de condensstrepen van vliegtuigen in de lucht, een voetafdruk, de vervuilde waterlijn van mijn boot. De wereld die ik voortover is niet alleen een wereld van ’n droom of een droom die we ons denken te kunnen herinneren. Het is ook de kwetsbaarheid en de vergankelijkheid die ik probeer te laten zien. Ik probeer een ervaring op te roepen die vergelijkbaar is met de dynamiek en schoonheid.’

Exposities met Co van Assema