Margriet van Engelen

In de werken van Margriet van Engelen zoekt ze naar de essentie. Patronen kunnen veranderen of juist benadrukt worden. “In mijn werken doe ik beiden. Ik speel hiermee en wordt vaak zelf verrast omdat ik geen voorafgaand ontwerp maak en intuïtief werk Mijn werken zijn meestal monochroom of hebben de nuance van 1 kleur. Dit doe ik met opzet om de schijnbare verandering van het materiaal door verdichting, of door het doorweven van het patroon  ervan met papier of glasvezel meer nadruk te geven. Ik houd van vouwen, waardoor een vierkant of de oppervlakte van het vierkant kan veranderen. Soms schuif ik 2 gevouwen vormen in elkaar, wat weer een andere vorm geeft en ook een groter effect van verdichting.

Licht is ook een aspect in mijn werken, waar ik graag mee werk. Als het licht schijnt door het transparante gaas dat het speelse ritme van de structuur ervan als een reflectie weerkaatst op de muren of op de grond, dan verlevendigt dit het hele beeld. Ruimte en de werking van mijn objecten in samenwerking met ruimte intrigeren me. Hiermee wil ik ook verder gaan en zoeken naar mogelijkheden. Mijn kunstwerken vallen onder het constructivisme, het minimalisme en de geometrische abstractie.”

Exposities met Margriet van Engelen