David Rachman 6 & 7 september 2014

Zaandammer David Rachman, bekend van zijn deelname aan het TV programma A Million Dollar Wedding, maakt graag mensen aan het lachen. Met zijn ‘Be a Kid again’ tour heeft hij op de planken gestaan in het theater. Via zijn Youtube kanaal weet hij ruim 800 volgers te boeien wat resulteert in bijna 2 miljoen weergaven van zijn filmpjes. Rachman bijt in Zaansgroen het spits af met zijn Wedha Pop Art Portraits, zijn serieuze kant. Desalniettemin is er de mogelijkheid dat de bezoeker de expositie gierend verlaat, want een ontmoeting met deze markante artiest staat garant voor een lach.

De geboren Amsterdammer David Rachman is een bekende uit de Graffiti scene (CiaO) begin jaren ’80 tot begin jaren ’90. Rachman begon met schilderen en tekenen rond 2000. Wedha Pop Art Portrait is door de jaren heen zijn ding geworden met af en toe een uitstapje naar iets anders. Zo maakt hij uitvergrote strips, Game-Heroes, filmstills of artiesten (zoals de Rolling Stones als hierboven), het liefst in stripboekvorm met grote outlines.

David Rachman Zaansgroen expositie


Wedha Pop Art Portrait wordt gemaakt met behulp van het tekenprogramma Adobe illustrator. WPAP, kortweg, is een kunstvorm ontwikkeld door kunstenaar Wedha Abdul Rashid uit India. Door veel horizontale, diagonale en verticale schaduwlijnen aan te brengen in het beeld ontstaat er een ‘robot’ foto. Welke daarna met diverse kleuren wordt bewerkt.

Rachman heeft een eigen Youtube kanaal met ruim 1.800.000 views!
Openingstijden zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur