Eduardo Rojo (Chili)

Eduardo Rojo (Santiago, Chili in 1982) groeide op in het chaotische stadscentrum van de Zuid-Amerikaanse hoofdstad waardoor hij het multiculturalisme vanaf zeer jonge leeftijd kon ervaren. Hij studeerde in Santiago aan de Universidad de las Americas (tussen 2002 en 2007 computeringenieur) en daarna bedrijfskunde aan Departamento Universitario Obrero Campesino. Na zijn studie verhuisde hij naar het afgelegen gebied van San Pedro de Atacama, waar hij werd geïnspireerd door de wilde natuur en de Inca’s. Vanaf dat moment begon zijn reislust te groeien. Hij deed verschillende inspirerende landen aan in Zuid-Amerika en Europa. Zo ontdekte hij hoe in tegenstelling tot de Europeanen “het Latijns-Amerikaanse volk aangetrokken wordt tot het surrealisme”.

Eduardo Rojo begon met schilderen in 2009 in Amsterdam. De expressieve taal van Eduardo komt voort uit zijn levenservaring. Zijn concepten vertonen verschillende ervaringsfacetten terwijl ze allemaal een gemeenschappelijk idee omvatten: Catharsis (emotionele zuivering) met als primaire functie het creëren van objecten.

Zijn schildermethode is intuïtief, puur, psychisch en automatisch. De creatieve toets van de kunstenaar is mysterieus, vindt zijn weg door magie. Een bijna ritueel proces dat zuivert, en heiligt. De pure, creatieve daad.

Exposities met Eduardo Rojo

  • Bericht niet gevonden