Eiko Maruyama – imaginative world (animatie) 22 & 23 september 2018

Eiko Maruyama is geboren in Japan en woont in Nederland. Haar esthetiek is surrealistisch, psychedelisch en geïnspireerd door haar grote fantasieën. “De reden om een ​​Duotentoonstelling te doen met Max Carper is dat we van elkaars werk genieten. We hebben veel lol als we beide onze fantasierijke wereld verbeelden. Ik verbeeld mijn inspiratie op mijn grappige manier en hij ontvangt zijn visioenen uit zijn gedachten”, aldus Eiko.

Eiko Maruyama exposeert meet haar imaginaire wereld bij Zaasngroen

Ze schildert vaak DJ dieren omdat ze veel van DJ muziek houdt. Samen met de muziek prikkelt het blacklight haar. “Daarom breng ik vaak fluoriderende verf aan op mijn psychedelische schilderijen om de sterke effecten van blacklight te krijgen. Daarnaast ben ik dol op Pikachu, het Pokémon-sterrenkarakter. Hij gebruikt geen woorden, maar drukt zichzelf alleen uit door ‘PikaPika’ te zeggen. Hij heeft zo’n sterke energie door te stralen met zijn elektrische kracht. Ik wil dat mijn kunstwerken zijn als een stralende Pikachu. Mijn kunsten stralen naar mijn publiek.”

Eiko heeft gestudeerd aan de George Washington University en Gerrit Rietveldt Academy. Ze heeft eerder geëxposeerd in Amsterdam en in Tokio. Ze componeerde eigen dancemuziek en mixte dit met straatmuziek uit Auckland Nieuw-Zeeland.

Animatie ‘DJ dog girl’.

Eiko Maruyama exposeert samen met Max Carper op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 van 13.00 tot 17.00 uur.