Fotografie van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink – 8 juli 2018

Op zondag 8 juli van 11.00 tot 16.00 uur zijn tijdens het evenement Struinen in de tuinen foto’s te bewonderen van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink. Naast twee muziek optredens van Sharifa Smith kunt u zich vergapen aan de reflectiefotografie van Daniëlle en de Instagramfotografie van Marjolein. Beide hebben een scherp oog voor de schoonheid van de dagelijkse dingen om ons heen.

Van der Erve is autodidact en gefascineerd door water. Het spel van kleur, vorm en beweging zet aan tot het creëren van een steeds weer nieuwe werkelijkheid. Deze houdt door de vluchtigheid van de materie onmiddellijk weer op te bestaan. Dat maakt water interessant en uitdagend om op de juiste momenten unieke beelden vast te leggen. “De afbeeldingen van water die ik dit jaar toon hebben een link met de Zaanse & Amsterdamse cultuur. Een Houten huis, een pakhuis en fabriek, musea en bekende culturele plekken zijn via water gespiegeld”, aldus een geïnspireerde Daniëlle.

De foto’s van Marjolein Lensink tonen een bijzondere kijk op de alledaagse werkelijkheid. Ze laten zich dan ook niet met één woord omschrijven. De beelden inspireren, zijn mooi, eenvoudig, soms vervreemdend. De kunst van het ‘zien’ prefereert boven de techniek. Marjolein fotografeert het meeste met haar mobiel, zonder photoshop-trucjes maar met een sfeerbepalend filter in Instagram. De Zaanstreek en het strand van Wijk aan Zee zijn favoriet. Haar motto: “Alles is er al, het wacht om gezien te worden”. Volgens Marjolein heeft fotograferen vooral te maken met de kunst van het kijken. ‘Ik zet niets in scène’, benadrukt ze. ‘Alles is precies zoals ik het aantrof, zag.’ Op zich sober maar door deze eenvoud krijgen de foto’s de volle aandacht die ze verdienen.