Struinen met Sharifa Smith – zondag 8 juli 2018

Op 8 juli 2018 wordt de hele stad in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad. Als onderdeel van Struinen in de Tuinen doet Sharifa Smith een greep uit haar solovoorstelling Recollections bij Zaansgroen. Soulvolle covers uit verschillende genres van jazz tot pop onder begeleiding van gitariste Charmayne Sijm. In Recollections blikt Sharifa terug op verschillende gebeurtenissen uit haar leven aan de hand van de muziek die een blijvend plekje in haar hart veroverde. Van de jaren 70 soul muziek waar ze mee opgroeide tot aan de liedjes en artiesten die haar op latere leeftijd inspireerden in goede en slechte tijden. Stuk voor stuk vormen ze tezamen het muzikale portret van de persoon die Sharifa vandaag de dag is en hoe ze die is geworden.

Sharifa Smith studeerde in 2011 af aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij o.a. Dinnershow Novomundo, Jiskefet, André van Duin’s Nieuwe Revue en deelde ze het podium met o.a. Lionel Richie en Diana Ross tijdens Symphonica in Rosso. Drie jaar lang was ze backing vocalist en vocal coach voor het Kinderen voor Kinderen Songfestival en na voltooiing van haar opleiding debuteerde zij in het theater met de rol van Lola in de musical ‘Yab Yum – het circus van de nacht’. Vanaf 2013 is Sharifa werkzaam geweest als lead vocalist voor Aida Cruises, Holland America Line & Tallink Silja en na de afgelopen vijf jaar te hebben gewoond, gewerkt en gestudeerd in o.a. Hamburg, Londen en New York is ze nu weer terug op Nederlandse bodem. Om dit nieuwe hoofdstuk in te luiden creëerde ze de solovoorstelling ‘Recollections’ onder muzikale begeleiding van Menno Theunissen.

Shafira en Charmayne treden zondag 8 juli op in 2 sessies, te weten: 12:00 / 13:30 uur.

Op zondag 8 juli van 11.00 tot 16.00 uur zijn tijdens het evenement Struinen in de tuinen foto’s te bewonderen van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink. U kunt zich vergapen aan de reflectiefotografie van Daniëlle en de Instagramfotografie van Marjolein. Beide hebben een scherp oog voor de schoonheid van de dagelijkse dingen om ons heen.

Website Sharifa
Website Struinen in de Tuinen van Zaanstad