Harri Huijsman 30|NOV-1|DEC|2019

Beeldend kunstenaar Harri Huijsman (Amsterdam 1941-2018) exposeerde al eerder, eind 2017 enkele maanden voor zijn dood, bij Zaansgroen met de tentoonstelling ‘De streek van zien‘. 

Deze expo inspireerde, mede door zijn succes, tot een reeks streken die door een onervaren kijker alleen in sprookjes voor mogelijk wordt gehouden. Net als sprookjes waren volkswijsheden, nu veelal vergeten, van oudsher een middel om de onervaren mens bij te lichten. Volkswijsheden zoals dit oude Brabants spreekwoord:

Van fèène rèège èn fèèn mêense wòr ut miste nat“. (Vertaling: van fijne mensen en fijne regen wordt je het meeste nat.)

Nu, met ‘De streek van zien 2’ is de cirkel rond en komen we weer samen op dezelfde plek om te genieten van het werk van de bijzondere en veelzijdige kunstenaar die Harri Huijsman was/is. Op deze expo staan o.a. zijn schitterende houtsnedes van het Noord-Hollandse landschap centraal.

Huijsman genoot zijn opleiding aan de Rijksnormaalschool en Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam). Zijn eerste atelier had hij op de Zeedijk Oudezijdskolk te Amsterdam samen met onder anderen Lucassen, Wolters, Montijn, Zoltin Peter, Loan ju, Armagnac. Hij was werkzaam op het grafisch atelier Wittenburg te Amsterdam. Harri is schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus.

Tekeningen van zijn hand uit collectie Art en Project zijn opgenomen in de collectie van Museum Twente. Het prentenkabinet Booymans van Beuningen museum heeft een serie tekeningen aangekocht. Ook heeft de Boelencollectie een werk van Harri opgenomen in haar collectie.

Openingstijden expositie van Harri huijsman op zaterdag 30 november en zondag 1 december van 13:00 – 17:00 uur