Heleen van Deenen 11 & 12 oktober 2014

Ik herken nooit iemand.

Nou ja, ik herken de meeste mensen niet gauw aan hun gezicht, zeker als ik ze ergens anders tegen kom dan gewoonlijk. Daarom is het extra komisch dat ik nu veel portretten maak. Het zijn schilderijen van kinderen en volwassenen die ik ken, en van mensen die vroeger geleefd hebben en wiens werk ik goed vind. Een aantal fotografen, beeldhouwers en schilders heb ik geschilderd en getekend waaronder Eva Besnyo, Cas Oorthuys, Vera Ermolaeva en Theet van der Pant. Het zijn kleurrijke schilderijen geworden van piepklein formaat tot groot in acryl, pastel en houtskool. Sommige zijn met veel vaart geschilderd, anderen bedachtzamer laag over laag in krijthaaltjes en verf.

Verder schilder ik (fantasie) landschappen, zoals een monsterfamilie die het Rokin bezoekt, een boerderij in hel licht, of een stukje weiland middenin Amsterdam bij Huis te Vraag. Naar model teken ik in het Weefhuis te Zaandijk en van het keramiek dat ik maak, worden ook een paar beeldjes opgesteld. Komt u op deze expositie en u kent mij, wees gerust: ik herken stemmen heel goed, dus u wordt herkend, het duurt alleen wat langer.

meer info: Heleen van Deenen (1963)
Openingstijden zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur