Jacqueline Snoek & Bas Holzhaus 23|24|NOV|2019

Bas Holzhaus | objecten

Bas Holzhaus maakt ruimtelijke objecten van metalen onderdelen van machines, gereedschappen en keukengerei. Hij haalt zelf afgedankte apparaten uit elkaar en laat zich verrassen door wat hij daarbij aantreft. Ook vindt hij veel materialen in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Zijn ‘deconstructie en reconstructie’ resulteert in figuratieve en abstracte kunstwerken.

Bas combineert chroom, staal, koper, messing en aluminium soms met natuurlijke materialen als hout, marmer en glas. Recycling is niet de hoofdgedachte achter deze kunstwerken; het gaat allereerst om mooie voorwerpen met aansprekende vormen. Niettemin kunnen zijn objecten een bijdrage leveren aan het streven naar meer hergebruik en minder afval.

Jacqueline Snoek | beelden & etsen

Jacqueline Snoek maakt werk binnen verschillende disciplines: beeldhouwen, objecten, schilderijen en etsen. Zij werkt intuïtief qua thema en materiaalgebruik en wordt sterk geïnspireerd door de natuur, emotionele beleving of een combinatie van beide. Het is voor haar een manier om zichzelf te uiten, die anderen echter ook herkenning kan geven.

Materialen voor beelden en objecten die zij gebruikt zijn steen, metaal, textiel, textielverharder, klei en veel materiaal dat zij vindt in de natuur, zoals (drijf)hout. In ieder materiaal ziet zij een betekenis en een uitdaging. Voor haar schilderijen gebruikt ze acrylverf en acrylinkt. Verder experimenteert ze met nieuwe technieken en materialen die op haar pad komen.

Jacqueline Snoek & Bas Holzhaus exposeren op zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 bij Zaansgroen – 13.00 – 17.00 uur vrij entree.