Kinga Wieczorek – 10 & 11 maart 2018

Kinga in het NHD van 8 maart 2018

Kinga Wieczorek (1988 Polen) is opgegroeid in Zbąszyń. Van kinds af aan had ze veel interesse in kunst. Op de basisschool ontdekte zij haar hobby en begon met schilderen. In de jaren ‘90 had ze al een eigen tekenrubriek in het tijdschrift ‘Glos Zbaszynia’.

Tijdens haar middelbare schoolperiode heeft Kinga aan veel competities deelgenomen. Zij werd o.a. beloond met onderscheidingen van de nationale (Poolse) kunstcompetitie en de nationale (Poolse) literaire competitie onder patronaat van president Aleksander Kwasniewski. Aan de hogere Artschool ZSP in Zielona Góra studeerde zij in 2008 cum laude af. Ze haalde een graad in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis. Kinga heeft deelgenomen in verschillende groepstentoonstelingen in Zielona Gora (Polen). Haar eerste solo expositie (zelf georganiseerd in een bunker van WOII) vond plaats in Zbaszyn (Polen) in 2006. Van 2009 tot 2016 had ze vast contact met Galerie Preteks in Krakau (Polen).

Kinga woont in Zaandam waar zij haar atelier heeft in het Blauwe pand. Zij wordt geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het landschap. Kinga Wieczorek maakt gebruik van verschillende technieken als olieverf, acryl, pastel en aquarel. Deze keer gaat ze naast kleine landschappen en bloemen ook abstracties tonen. “Ik wilde iets anders uitproberen. Ik moest even pauze nemen van realistisch schilderen, belangrijk voor een frisse kijk op de realiteit”, aldus Kinga.

Kinga Wieczorek exposeert zaterdag 10 & zondag 11 maart van 13.00 tot 17.00 uur met nieuw werk in Zaansgroen.