Kinga Wieczorek ‘Het grotere verhaal’ 30|SEP-1|OKT|2023

“Vanuit gesprekken met 7 personen uit Zaanstreek die mij hielpen te integreren laat ik 7 kunstwerken ontstaan die de kern van hun goedheid voelbaar maakt. Kunstwerken die weergeven wie zij zijn en hoe onze relatie is. In de loop van de jaren die ik in Zaandam woon, zijn onze relaties iets verwaterd. Iedereen is met eigen leven verder gegaan. Wat ik met dit project wil bereiken is dat ik laat weten en zien dat de hulp niet wordt vergeten. Ik sta waar ik nu sta, juist door alle mensen die ik op mijn pad heb ontmoet.”

Het grotere verhaal

“Vanuit mijn persoonlijke ervaring en de verhalen van mijn 7 helpers wil ik een impact maken op de aanschouwer. Ik wil mensen bewuster maken van de kracht van goedheid die schuilt in kleine dingen. De boodschap die ik wil uitdragen met deze interactieve expositie is dat iedereen iets kan doen voor een ander: Voor de een een klein gebaar, voor de ander een groot gevolg.

Kinga Wieczorek

Kinga Wieczorek (1988 Polen) woont in Zaandam waar zij haar atelier heeft aan de Botenmakersstraat. Zij wordt geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het landschap. Kinga maakt gebruik van verschillende technieken als >>> Lees meer <<<

‘Het grotere verhaal’ van Kinga is te zien op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 van 13.00 tot 17.00u – vrij entree