‘KUNST’ van Yasmina Reza 20|DEC|2019

In het kader van Licht op Kunst is bij Zaansgroen op vrijdag 20 december, een van de kortste dagen van het jaar, de tragikomedie ‘KUNST’ van Yasmina Reza te zien. ‘Kunst’ ging in ’94 in Parijs in première, heeft meerdere internationale theaterprijzen gewonnen en is in meer dan dertig landen vertaald. Het stuk gaat over Serge, Marc en Yvan die al vijftien jaar vrienden zijn. Tot Serge voor veel geld een wit schilderij koopt. Deze aankoop zet de onderlinge verhoudingen volledig op scherp.

‘Kunst’ is een hilarisch en bij vlagen pijnlijk stuk over vriendschap en eerlijkheid

SERGE: “Wat mij betreft is het niet wit. En als ik zeg: wat mij betreft, dan bedoel ik: objectief. Objectief gezien, is het niet wit. Het heeft een witte achtergrond, ja, maar met een heel scala aan grijstinten… Er zit zelfs een beetje rood in! Marc kan denken wat hij wil, wat kan mij het verder schelen?!”

Het bijzondere aan de versie van De Blauwe Feniks is dat het niet in de reguliere theaters wordt gespeeld, maar in huiskamers en galerieën met het publiek letterlijk op de huid van de spelers. Dit maakt ‘Kunst’ tot een intense en bijzondere ervaring, zeker als je bedenkt dat de muren van Zaansgroen ten tijde van de voorstelling vol hangen met kunst.


Regie: Frederik de Groot
Spel: Yannick Weermeijer, Nico Meurs en Shane Redondo

Vrijdag 20 december 2019
Deuren open 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur

Koffie en thee voorafgaand aan de voorstelling
Consumptie na afloop van de voorstelling