Was het leven nog maar een keer 4|5|11|12|JAN|2020

Peter Louman, beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper en dichter was een flamboyante verschijning, eigenzinnig en perfectionist. In 1984 betrok hij met Wille Boudewijn een voormalig pakhuis aan de Veenpolderdijk, te Assendelft. Ze gaven het de naam ‘Vrijheid aan de Dijk‘. Hij maakte daar zijn bekende houtsneden en zeefdrukken: vitaal en kleurrijk. Hij vond nieuwe inspiratie in de muziek en in de dichtkunst. Zijn aandacht verschoof langzaam van zelf drukken naar de vormgeving van boeken.

Precies 10 jaar geleden is een herseninfarct hem fataal geworden op 13 januari 2010. Zijn nalatenschap bestaande uit vele houtsneden en zeefdrukken wordt nu te koop aangeboden. Een verkooptentoonstelling met als titel de lijfspreuk van Peter: ‘Was het leven nog maar een keer’.

Het eerste weekend staan zijn vroege houtsneden en zijn gedichten centraal. Hans Kuyper zal gedichten van Peter voordragen op zondag 5 januari vanaf 14.00 uur.

Hans Kuyper draagt voor

Het tweede weekend staat zijn kleurrijkegrafiek centraal. Ed Visser is op zaterdag 11 januari en zondag 12 januari aanwezig om samen met bezoekers hun eigen boekenlegger te drukken. De boekenleggers zijn gesneden uit zeefdrukken (niet gesigneerde exemplaren) van Peter Louman, en zo worden deze weer als een klein kunstwerk hergebruikt.

Zie ook:
www.peterlouman.nl
www.boekenleggerdrukker.nl

De verkooptentoonstelling van werk van Peter Louman vindt plaats op zaterdag 4, zondag 5, zaterdag 11, zondag 12 januari 2020 van 13.00 – 17.00 uur.

facebook-evenementen

Lees het artikel in het Noordhollands Dagblad van 2 januari 2020