Marlies van Ooijen

Marlies van Ooijen over haar werk: “Je bent wat je maakt, avontuurlijk, gevoelig, onderzoekend, associatief, spontaan, lef.”

Van Ooijen haalt haar inspiratie uit: kleuren, woorden, dromen, teksten en verschillende meerdere beelden. Vanuit deze verschillende beelden kan ze een nieuw beeld creëren. Ze maakt hierdoor haar eigen wereld waarin je herkenning vindt. Maar het is ook een wereld wat voor de verbeelding kan spreken. “Ik heb een basis beeld in mijn hoofd en ga hiermee aan het werk. Al werkend laat ik alles aan het toeval over. Bijvoorbeeld: wat gebeurt er met de verf of de foto, het licht of het materiaal en uiteindelijk de compositie. Mijn werk is onderzoekend, snel en associatief t.a.v. bekende schilders”, aldus Van Ooijen

Het liefste werkt ze laag op laag. Dit houdt in dat ze met verschillende materialen werkt : stof, acrylverf, olieverf, draad, wol, lijm, wasco, foto’s. Deze materialen plakt, knipt of naait ze op elkaar. Door deze techniek te gebruiken creëert ze diepte en perspectief. Daarnaast let ze op de compositie en eigenzinnigheid en originaliteit.

Exposities met Marlies van Ooijen